Växasäng eller vanlig barnsäng?

växasängFrågan om vilken typ av säng det lilla barnet ska ha är något som ofta debatteras hett och livligt på bloggar och forum runtom i landet, och det är självklart att det egentligen inte finns något ”fel” svar. Båda typerna har sina för- och nackdelar, och i grund och botten är det som med så mycket annat: det är en smaksak. Men för att kunna välja det som passar en måste man ju veta vad dessa olika för- och nackdelar är. Nyblivna föräldrar är ju ofta skrämmande okunniga, och det är ett under att första barnet i de flesta familjer ens överlever!

Idén med en växasäng är enkel: i takt med att barnet växer, så gör sängen det också, vilket är en spännande och intressant idé. Ett av de vanligaste argumenten för att köpa en växasäng är de är söta, vilket definitivt är sant. Rent praktiskt så kan det också vara en fördel att en växasäng är enklare att ha i sovrummet och sedan kan flyttas till barnets eget rum när det är stort nog.

Fördelen med att gå från spjälsäng direkt till ”riktig” säng med resårmadrass är att de är just ”riktiga”. Växasäng kan ses som ett helt onödigt mellanstadium mellan spjälsäng och riktig säng, och eftersom man ändå kommer att behöva köpa en riktig säng ändå är det en lite onödig extrakostnad. Sedan är det också så att en säng med en riktig resårmadrass också är bekvämare, vilket om inte annat är en fördel för barnet som ska sova i den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.