Vattenkokaren – min bästis i köket

Att laga mat eller mellis samtidigt som man tar hand om två barn är inte alltid det lättaste. Nu är mina barn visserligen så pass stora att de kan hjälpa till i köket (framförallt Julia), men att barnen får vara med och laga mat innebär ju inte att en annan bara kan delegera och luta sig tillbaka. Det är snarare tvärtom då man måste vara med och kolla barnen så att de inte skär sig eller bränner sig (eller äter upp maten innan den hamnar på tallriken). Man måste helt enkelt få ännu fler armar och ögon än man hade tidigare.

Bra prylar hjälper

En sak som underlättar mycket är att ha smarta prylar och maskiner i köket, och min favorit är vattenkokaren. Jag använder den flera gånger om dagen. Det första jag gör på morgonen när jag får en minut över för mig själv är att slå på vattenkokaren och göra mig en kopp te. Det är ju mycket mer miljövänligt och energisparande att koka upp vatten i vattenkokaren än det är att göra det i en kastrull på spisen, och det bästa är att man inte behöver passa den. Man slår bara på och sedan kan man gå iväg och göra något annat en liten stund.

Det finns också många väldigt bra saker som man snabbt kan göra av kokande vatten, som till exempel nyponsoppa eller varma koppen. Och dessutom är det ett snabbt sätt att få vattnet att koka när man till exempel ska koka pasta eller något annat. Då kokar man bara upp vattnet i vattenkokaren och häller över det i kastrullen. Det spar helt enkelt tid och gör arbetet i köket lite lättare.

Vilken ska jag välja?

Nu har min gamla trotjänare till vattenkokare gjort sitt och det är dags att uppdatera med en ny. Jag har bestämt mig för att jag ska beställa en från bagarenochkocken.se men jag kan inte bestämma mig för vilken jag ska välja. Ska man gå på en som är modern eller ska man välja en i klassisk stil? Och vilken färg ska den ha? De gör ju alla samma sak och jag kan inte tänka mig att det är så värst stor skillnad vad gäller tid för uppkokning eller hur mycket ström de drar, så förutom att de kanske är olika stora och rymmer olika mycket vatten så är det ju egentligen bara att gå efter utseende.

Sedan är ju förstås priset något som skiljer sig mellan olika vattenkokare, men personligen använder jag min vattenkokare så mycket att det inte spelar så stor roll vad den kostar. Det är en investering för mig, och jag tycker inte att de dyraste var så farligt dyra ändå. Visst vore det väl kanske önskvärt att hålla sig under tvåtusenlappen kanske, men jag ser det som sagt som en investering. Om man slår ut priset på hur många gånger jag använder vattenkokaren bara på en månad så blir det inte många kronor per uppkokning.

Vilken tycker ni att jag ska välja? Vilken är snyggast? Just nu lutar det åt en KitchenAid eller en Smeg, men då kommer ju nästa problem eftersom det finns så många snygga färger att välja mellan. Jag trodde väl aldrig att det skulle vara så svårt att köpa vattenkokare, men det är väl kanske för att utbudet var något smalare förra gången jag köpte en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.