Världens bästa barnprogram

Det klagas ofta på att föräldrar använder TV:n som barnvakt, vilket det säkert ligger något i. Men det behöver inte automatiskt vara något negativt, utan kan tvärtom vara något bra. Det hela beror ju på vad barnen tittar på, inte nödvändigtvis att de tittar. Och nu är vi ju så lyckligt lottade att det bästa barnprogrammet någonsin är svenskt – Fem myror är fler än fyra elefanter. Trots att det har 40 år på nacken så fortsätter det att fascinera barn varje gång det sänds i repris – och det är ofta!

Fem myror är fler än fyra elefanter är inte något som barn tycker är bland det roligaste som finns att titta på. Det har fler fördelar än så: det lär barn alfabetet, siffror och mycket annat också. Barnprogram som försöker lära ut någonting är det svårt att lyckas med, men Fem myror är fler än fyra elefanter klarar det galant. Det är så enkelt så att barnen faktiskt inte riktigt förstår att de lär sig viktiga saker när de ser på det.

Så man behöver inte skämmas för att man sätter barnen framför TV:n då och då, om man väljer rätt program eller film. Fem myror är fler än fyra elefanter är inte det enda exemplet, utan det finns flera andra, men det kanske bästa och mest framgångsrika. Även som vuxen kan man få ut en hel del av det, genom att det är så mycket 1970-tal. Även om man aldrig upplevt årtiondet själv, så blir man nostalgisk när man ser på Fem myror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.