Träjärnvägen – en perfekt leksak

Vissa saker kommer nog att finnas för evigt, och klassiska träleksaker är nog en av dem. Brios olika träleksaker är både vackra och hållbara samtidigt som de har ytterligare en viktig fördel – barn tycker faktiskt om att leka med dem. Flaggskeppet i Brios sortiment av träleksaker är nog deras träjärnväg, som funnits sedan 1956. Trots att den är så gammal, och verkar så enkel, så är den fortfarande en storsäljare. Batteridrivna modelljärnvägar har givetvis sin plats de med, men för en något äldre målgrupp.

Träjärnvägar är också en mycket aktiverande leksak, i motsats till en passiviserande. Den uppmuntrar barns kreativitet, genom att järnvägen kan byggas på många olika sätt. Det kan ju faktiskt vara så att barn har lika mycket nöje av att försöka bygga sin järnväg som att köra trätågen på dem! Kom ihåg, så länge ett barn har roligt med sina leksaker (utan att skada sig själv eller andra), så finns det inga ”fel sätt att leka med dem på. Vissa föräldrar gör ibland misstaget att försöka rätta sina barn när de leker med något, typ ”nej, så här gör man”. Det är inte bara tråkigt, utan hämmar även barnens kreativa utveckling.

Sedan har ju träjärnvägen en fördel till: den är till sin natur ekologisk, så att säga. Till skillnad från en plastleksak kommer den ju inte att lämna efter sig skadliga material, som naturen inte kan bryta ner, när de slutligen går sönder och slängs – vilket vanligtvis tar betydligt längre tid än för plastleksaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.