Rätt barnvagn åt nyfödda

barnvagnAtt välja rätt liggvagn åt ett spädbarn är en svår konst, och vad många nog inte tänker på är att det när barnet föds har stor betydelse för vad man ska välja. Låter det konstigt? Inte då, det är egentligen ganska självklart. En liggvagn används normalt under barnets 4-6 första månader, sedan är det dags att gå över till en sittvagn (med liggläge, företrädesvis). Det betyder att om barnet föds på våren kommer liggvagnen användas i ett helt annat väder än om den föds på hösten. Lite beroende på var du bor i landet kan du om det är ett vårbarn helt och hållet slippa snö. Omvänt, är det ett höstbarn, så finns risken att den bara kommer att användas i snö, slask och kyla.

Det är bäst att börja titta på barnvagn i god tid, men tänk på när förväntade förlossningen kommer att ske när du väljer. Är det en som kommer att användas mest i höst- och vinterväder, så ska den vara lätt att hålla värmen i, och gärna också vara lite robust. Med en vår- och sommarvagn får man det lättare, och kan välja en något mindre och smidigare variant.

Men det är mycket mer än barnets födelsedatum som har betydelse, och åsikterna om vad som är en bra barnvagn går vilt isär. För att välja rätt gäller att man lägger ner tid på att läsa på och undersöka de alternativ som finns. Det finns få saker som engagerar nyblivna föräldrar så mycket som barnvagnar, vilket märks på de heta diskussioner som ständigt och jämt förs på olika forum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.