Otäckt på vägen

SommarsolIbland kan det inträffa saker som är riktigt otäcka utan att egentligen vara farliga på riktigt. Vi var på väg hem från en lyckad dag på stranden när det plötsligt smällde till! Jag trodde för ett ögonblick att någon hade skjutit på mig, och sedan såg jag något som såg ut som en spricka i vindrutan… Jag stannade och en snabb koll visade att det inte alls var någon som skjutit på mig utan det rörde sig helt enkelt om ett vanligt stenskott. Sådana kan ju också vara farliga, speciellt om man tappar fattningen och därmed kontrollen över bilen för ett ögonblick, och det finns en massa andra bilar runtomkring. Men nu var jag ensam på vägen och körde inte i diket eller så.

Google to the rescue
Efter att förskräckelsen lagt sig började jag i stället fundera på vad jag skulle göra nu. Jag tog fram mobilen och googlade på stenskott och sådant, och efter ett tag hittade jag fram till Ryds Bilglas, en verkstad som specialiserat sig på sådant. Jag ringde dem direkt och berättade vad som hänt. De sade att de i de flesta fall kan laga stenskott, och det vore bra om jag kom in med bilen så snabbt som möjligt. Ordnar man inte stenskottet så snabbt som möjligt så kan det förvärras, nämligen, så man måste byta hela rutan. Jag tänkte att det var lika bra att åka dit direkt – de hade tid för mig sade det, och det ångrar jag inte.

Stenskottet fixade Ryds Bilglas till snabbt och enkelt, vi behövde inte alls vänta länge, och billigt blev det också. Det kändes nästen lite grann som magi, för så som vindrutan såg ut före förstod jag inte alls hur det skulle gå till att fixa den. Men det gick tydligen, och utan att kosta jättemycket heller. Så det otäcka händelsen fick ett lyckligt slut ändå!

Ja, det var det jag hade att berätta den här gången. Kanske kan det hjälpa någon annan? Ett stenskott behöver inte alls vara en katastrof, utan det går att ordna snabbt och enkelt för det mesta. Det gäller bara att hålla tungan rätt i mun när det inträffar, så att man kan undvika en större olycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.