Leksaker för vuxna

Leksaker är inte till bara för barn utan även oss vuxna. Jag menar nu inte barnleksaker utan olika vuxenleksaker, där definitionen av ”leksak” är lite svår att göra. Någonting i stil med ”någonting som egentligen är onödigt men gör allting lite roligare”, kanske. Jag måste nu här påpeka att jag inte alls tycker att leksaker för barn inte är nödvändiga. Tvärtom, de är ju ytterst nödvändiga för barnens utveckling, även om de ju inte behöver vara så avancerade (och dyra!) som de är numera. Kottar, pinnar och liknande är ju i princip tillräckligt för att kunna stimulera ett barns fantasi och utveckling.

Som småbarnsförälder har man ju inte så mycket tid över för sig själv, men det är ju någonting som förbättras i takt med att barnen blir äldre och äldre (å andra sidan, små barn, små problem. Stora barn, stora problem). Nu börjar ju barnen bli lite större och jag har upptäckt att nämen, det finns ju tid över till lite annat också. Det kändes nästan lite skrämmande till att börja med, men nu har jag vant mig vid att det ibland faktiskt finns tid över till lite annat också. Inte lika mycket tid över som innan barnen kom, men det är ju självklart, lika självklart som att barnen går före allt annat.

Att unna sig själv

Men lite tid för mig själv och vuxenleksaker har jag allt och i mitt fall handlar det hela om smycken. Det kanske inte ses som leksaker men i mina ögon är det det. Det är liksom lite av en lek att klä upp och smycka sig själv. Det är i alla fall min åsikt och den står jag för! Just för tillfället är jag inne på en smyckesdesigner vid namn Thomas Sabo, en tysk som varit verksam sedan 1980-talet. Hans smycken kan också karaktäriseras som just lekfulla; de går att modifiera på olika vis så att man kan få dem precis som man vill och designen är lite underfundig. Men samtidigt också väldigt elegant.

Det är speciellt hans berlocker som jag fastnat får och han har verkligen en hel massa sådana i sitt utbud. Helst skulle jag vilja ha allihopa men det har jag inte riktigt råd med. Så jag köper en lite då och då när jag har pengar över och känner att jag vill unna mig någonting extra. Hitintills har jag skaffat mig fyra stycken, en hashtag, en duva, en kissekatt och så senast en napp. Roligt och spännande och inte så dyrt med tanke på kvaliteten, 300 – 600 kronor per styck kostade de. Jag köpte dem hos Blingit.se som har bra priser på smycken i allmänhet. Det är en onlinebutik för smycken som jag verkligen kan rekommendera för den som vill unna sig lite flärd! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.